Labels

A KEEPER (5) Advertisement (5) announcement (4) Apam (21) Articles (3) Awards (24) Beef (5) Bread (120) Brownies (15) Cakes (115) Charity (6) Chicken (17) Chiffon (12) Contest (5) Cookies (65) Crafts (1) Cuppies Design (56) Dedication (57) Dessert (3) Donut (6) Drinks (10) Equipments (6) Fish (6) Fondant (1) Gifts (1) Health (4) HELP (2) Information (4) Ingredients (6) Islam (4) Jalan-jalan Cari Makan (2) Kuih-muih (103) Lauk-pauk (120) MANUALS (2) Muffins (39) MY BOOK (3) Orders (3) Pasta (13) Pies n Pastry (21) Pies/Pastry/Puffs (5) Pudding (9) Ramblings (23) Rice n Noodles (54) Seafood (7) Snacks (36) Step-by-Step (12) Stories (14) Tag (9) Trips (8) Vegetables (7) Video (3) Western (11)

Search This Blog

Loading...

Tuesday, February 19, 2013

Baca jangan tak baca....

Selama ni, bila kata Mak Chu nak datang rumah mama, mama dengan 'bangga'nya akan beritahu kat dia, mama nak pulangkan novel-novel yang dia bagi pinjam kat mama. Memang selama ni, Mak Chu rajin membeli buku. Jadinya secara tak langsung... Mak Chu menjaga DEPARTMENT MEMBELI BUKU. Mama pulak, DEPARTMENT MEMINJAM DAN MEMBACA BUKU. Kau hader??? Hehehehe... Best kan dapat adik cam ni... hahahaha....

Okay, sambung balik cerita... sehari sebelum Mak Chu datang, mama akan carilah buku-buku yang hendak dipulangkan. Puas dicari, rupa-rupanya hanya SATU buku aje yang boleh dipulangkan. Yang lain BELUM SEMPAT baca! Hahaha... itu yang Mak Chu selalu gelakkan mama. Dia kata, mama ni eksyen je lebih.

Tapi tidak kali ini... mama dengan bangganya siap snap gambar dan tunjuk kat Mak Chu buku-buku yang mama akan pulangkan pada dia.... ce tengok ce...



Dan terselit gak satu buku Chokni... Tapi Chokni kata, tak payah pulangkan, mine to keep! Yahooo... terima kasih Chokni, terima kasih daun keladi, lain kali bagi lagi ye... hehehehe....


Mama baru uploadkan dua buah je dalam JOURNEY MAMAFAMI. Dah mengantuklah, nak tidur dulu ye....

Cerita selanjutnya, klik di sini ye

Klik sini untuk ke entri buku ni.

Selamat malam semua..... panjang umur jumpa lagi nanti.... Assalamualaikum.

10 comments:

  1. tah kenapa dari dulu cuba la nak jadikan baca novel ni hobi..tapi x boleh jugak. satu novel..berbulan nak habis kan baca. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erna,

      Mama ni berpeluang membaca lebih sebab suami mama selalu ajak teman dia pergi ke driving range untuk practise golfing dia. Jadinya, sementara dia ketuk bola, mama pun dapatlah 'mentelaah' dengan aman sentosa riang gumbiranya... hehehe.. Kalau mama dok kat rumah, asyik buat kerjarumah, memang tak berpeluanglah nak baca banyak...

      Delete
  2. isteri separuh masa tu adda pun ada sebijik..best citer tuh..lagi 3bijik buku yg beli kat pameran buku di PWTC ari tu pun belum bukak lagi plastik..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah, best citer dia. Kenkadang gelak sensorang. Nanges sensorang. Tu yang husband pun dok geleng kepala kalau mama ada buat aksi tiba tiba tu. Hahaha.... Wahhhhh ada lagi 3 buku lom bukak plastik??? Buku apa tu Adda? Mama ni pun, nanti tunggu adik hantar stok baru. Maklumlah dia kan Department Membeli... hihihi...

      Delete
  3. Dulu hantu novel, kalau cerita best baca ulang2... sekarang beli saja terus simpan, ada masa belek2, bacan depan, tengah & belakang... ada ke gitu ha ha haaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama pulak, walau best mana pun, so far belum la pulak ulang baca sebab belum sempat nak ulang. Mak Chu asyik hantar buku baru. Tunggu bila mak chu mogok hantar, barulah ulang balik kot... Ada beberapa cerita yang mama suka dan mama dah beli dan simpan buku tu untuk koleksi sendiri. Bila bila sempat baru bacalah kot...

      Delete
  4. Geramnya tgk novel mama tu....skrng ni masih x sempat nak 'mentelaah' novel....ada yg dah sebulan lebih bli pun x bukak2 lgi plastiknya....hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pembetulan....novel ADIK mama. Mama pinjam je...ngeh ngeh ngeh. Mama sempat baca pun bila teman hubby gi driving range dan bila mama malas nak wat kerjarumah... hehehe

      Delete
  5. Hikhikhik.... Dah boley dgn bangganyer declare kakak mama nk pulang skali LIMA ye???? Eeee kagumest aiiiiii..... Ade lagi stok baru ni. U wait poreber, ai pass to u later ek? Klu kt dah abis, gi mtk chokni ce. Dia kt dia tk feel baca buku ai. HEEEEEMPHHHHH kat chokniiiii.... ~MAKCHU~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi.... CEO Department Membeli dah sampai. Lambat eh Chu? Baru abes meeting eh? Haa laaa...DENGAN BANGGANYA tau. It is not always you can find the situation happening tau. Once in a blue moon pun lom tentu! Ngeh3x.

      Wahhhh ada lagi nak nganto buku baru ye... ooooo i sooooo like it ahak ahak.....

      Delete

Please feel free to drop a comment or two... much appreciated... thank you!